Sport/Voetbal
1183637230
Voetbal

Gemiste kans in slotminuut WK-finale laat Muani niet los: ’Nog steeds brok in m’n keel’

Martinez keert de inzet van Muani.

Martinez keert de inzet van Muani.

Randal Kolo Muani had dé WK-held van Frankrijk kunnen worden. De spits van Eintracht Frankfurt kreeg in de slotminuut van de finale tegen Argentinië dé kans op de winnende goal, maar miste. Anderhalve maand later spookt die kans nog steeds door zijn hoofd.

Martinez keert de inzet van Muani.

Martinez keert de inzet van Muani.

Een lange bal vanuit de Franse defensie en plots stond de 24-jarige Muani oog in oog met Emiliano Martínez. Hij kon geschiedenis schrijven als de man die Les Bleus een tweede opeenvolgende wereldtitel bezorgde, maar zijn volley werd op intussen iconische wijze gered door de Argentijnse doelman, die zich daarna tot held ontpopte in de penaltyreeks.

„Ik kijk er soms nog naar, die kans… Ik ken die hele fase gewoonweg vanbuiten, tot in het detail”, vertelt Muani in een interview met beIN Sports. Hij besefte al snel dat zelf afwerken misschien niet zijn beste optie was. „In mijn hoofd zei ik tegen mezelf: Randal, je moet nú knallen. Ik probeerde in de korte hoek te schieten, maar de doelman maakte een uitstekende redding.”

„Er waren echter nog andere opties beschikbaar. Ik kon hem bijvoorbeeld lobben of Kylian Mbappé proberen te bereiken, die vrij stond aan de linkerkant. Maar op dat moment zag ik hem niet. Die optie zag ik pas toen ik de beelden opnieuw bekeek en nu is het te laat. Ik krijg er nog altijd een brok van in mijn keel, en dat zal zo voor de rest van mijn leven zijn”, aldus Muani.

(Bron: Het Nieuwsblad)