Sport/Voetbal
1185089055
Voetbal

Corona bij Feyenoord: vier spelers ontbreken tegen Fortuna Sittard

Een speler van Feyenoord heeft positief getest op corona.

De bewuste speler werd eerder deze week tussentijds getest nadat hij symptomen kreeg. Preventief is nog een drietal spelers in quarantaine gegaan. Het viertal maakt komende zondag dus geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie voor het duel tegen Fortuna Sittard.

Zoals gebruikelijk in de aanloop naar een wedstrijd zijn alle spelers en stafleden vrijdag getest op het coronavirus. De testuitslagen komen uiterlijk zaterdag binnen.

Het is volgens Feyenoord de eerste keer sinds begin oktober dat een speler van de Rotterdamse club positief test op corona.

"Dat hakt er aardig in"

Trainer Dick Advocaat heeft geen idee hoe de positieve coronatest binnen zijn selectie is ontstaan. „Dat vind ik het moeilijke aan deze pandemie, hoe krijg je zoiets? Je probeert het zoveel mogelijk te voorkomen, maar het is niet te voorkomen want je ziet het niet”, zei de 73-jarige Hagenaar.

„Het is de eerste keer sinds oktober dat we hiermee te maken hebben, dat hakt er aardig in”, zei Advocaat, die vanwege privacyredenen niet mag zeggen om welke spelers het gaat.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo