Sport/Voetbal
1185665230
Voetbal

’Wat interesseert mij dat nou?’

NAC-trainer Peter Hyballa fileert eigen technisch manager

Peter Hyballa

Peter Hyballa

Trainer Peter Hyballa van NAC Breda heeft harde kritiek geleverd op de technisch manager van de club, Tom Van den Abbeele. Volgens Hyballa komt de Belg steeds met de verkeerde spelers aanzetten bij de Brabantse voetbalclub uit de eerste divisie.

Peter Hyballa

Peter Hyballa

„De technisch manager en ik hebben een andere kijk op voetbal, onze visies komen niet overeen”, zegt de Duitser in een interview met BN DeStem . „Hij komt met jonge buitenlandse spelers van 18, 19 jaar uit Afrika, Oost-Europa, Frankrijk en België waar intern nog nooit iemand van gehoord heeft. En in algemene zin heeft die categorie voetballers last van heimwee, omdat ze uit hun directe omgeving worden getrokken. Nog geen 20 jaar, de eerste keer zonder hun moeder, alleen in een onbekend land, een andere taal en uitgescholden door een vol stadion. Daar worden de spelers en NAC niet beter van. Hij biedt ons ook spelers aan met twee of drie wedstrijden in twee seizoenen. ’Ze komen van grote clubs’, zegt hij dan. Wat interesseert mij dat nou? Nieuwe spelers moeten in ieder geval direct van waarde zijn. NAC moet kwaliteit aan zich binden. NAC is geen sociëteit of opvanghuis. NAC moet presteren.”

Volgens Hyballa wilde hij zelf graag spelers als Jordy Bruijn, Elmo Lieftink en Jesper Drost naar Breda halen, maar ging dat niet door omdat Van den Abbeele niet doorpakte. De technisch manager bevestigt in de krant dat hij soms van mening verschilt met Hyballa. „Daar hebben we dan inhoudelijk een discussie over. Uiteraard is het ook mijn taak om naast de korte termijn ook de lange termijn te bewaken.” Een woordvoerder van NAC liet weten dat de zaak intern wordt besproken.