Sport/Wielrennen
1186116147
Wielrennen

José Manuel Diaz wint bergetappe Ronde van Turkije

José Manuel Diaz op archiefbeeld.

José Manuel Diaz op archiefbeeld.

ELMALI - José Manuel Diaz heeft de vijfde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De Spanjaard kwam in de ruim 160 kilometer lange rit, gestart vanuit Kemer, als eerste over de streep.

José Manuel Diaz op archiefbeeld.

José Manuel Diaz op archiefbeeld.

Dias klopte in de laatste sprint zijn laatst overgebleven concurrenten, de Australiër Jay Vine en de Argentijn Eduardo Sepulveda. De bergetappe naar Elmali zat na vijf jaar voor het eerst weer in de Ronde van Turkije. Vooral de laatste klim was een behoorlijke kuitenbijter, met een stijgingspercentage van zo’n 15 procent.

De Nederlander Nils Sinschek was mee in een groep vluchters die lang vooraan bleef. Hij moest lossen in de beklimming van de Gogubeli. Op ruim 3 kilometer voor de top werd de Zwitser Joel Suter, de laatste avonturier, ingerekend. De Deen Anthon Charmig plaatste een demarrage, nam afstand van de rest en leek naar de zege te fietsen, maar op een paar honderd meter van de finish kwamen Diaz, Vine en Sepulveda alsnog voorbij.

Het was voor het eerst in vier dagen dat de wedstrijd weer een andere dagwinnaar kreeg. De voorgaande drie ritten waren allemaal gewonnen door Mark Cavendish. Die had ook het algemeen klassement in handen, maar dat is nu door zijn ritzege in handen van Diaz. Cavendish haakte af aan de voet van de laatste beklimming en verloor veel tijd.

De nummers 2 en 3 uit de daguitslag van woensdag, Vine en Sepulveda, hebben nu daarin ook de tweede en derde plaats in bezit. In het algemeen klassement heeft Díaz 4 seconden voorsprong op Vine en 6 op Sepúlveda. De Ronde van Turkije vervolgt vrijdag met een relatief korte rit over 129 kilometer van Fethiye naar Marmaris.

Ronde van Valencia: Démare wint tweede etappe

De Fransman Arnaud Démare heeft de tweede etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. Het was een rit over ruim 179 kilometer met start en finish in Alicante. Nadat vier vroege vluchters op zo’n vier kilometer voor de finish waren ingelopen, liep de rit in opnieuw slecht weer uit op een massasprint. Daarin was Démare, die rijdt voor Groupama-FDJ, te snel voor de Belg Timothy Dupont en de Australiër Caleb Ewan.

De leiderstrui bleef in handen van de Australiër Miles Scotson, een ploeggenoot van Démare.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo