Nieuws/Sport
1186238429
Sport

IOC-baas Thomas Bach wil geen Spelen zonder publiek

Thomas Bach

Thomas Bach

LAUSANNE - Het Internationaal Olympisch Comité blijft zich volledig inzetten om de Olympische Spelen in de zomer van 2021 in Tokio te laten doorgaan.

Thomas Bach

Thomas Bach

„Er worden diverse scenario’s onderzocht waarmee we de veiligheid van de deelnemers kunnen garanderen”, zei IOC-voorzitter Thomas Bach na een vergadering van het uitvoerend comité.

De Spelen in Tokio achter gesloten deuren organiseren, is voor het IOC Comité in ieder geval geen optie. „Olympische Spelen zonder publiek, is wat we zeker niet willen”, verklaarde Bach.

Vrijdag worden de IOC-leden bijgepraat tijdens het 136e congres. Daar zullen het lokale organisatiecomité en de IOC-coördinatiecommissie hun bevindingen prijsgeven. Bach zei alvast van die laatste commissie goede dingen te hebben gehoord over de voortgang.

Japan en het IOC besloten de Spelen van deze zomer met een jaar uit te stellen vanwege de coronacrisis. Sindsdien zijn de organisatoren bezig het mega-evenement - dat eigenlijk op 24 juli zou beginnen - te versoberen om de kosten onder controle te houden. Het uitstel kost sowieso enkele miljarden euro’s.