Nieuws/Sport
118874077
Sport

De Telegraaf start vechtsportpodcast: van Glory tot UFC

De Telegraaf is begonnen met een nieuwe vechtsportpodcast: De Rechtse Directe. Presentator Wilson Boldewijn en vechtsportverslaggever Lars van Soest gaan om de week met een bekende gast in op zijn of haar leven in de vechtsportwereld en bespreken het laatste nieuws. Alles komt voorbij: van Glory tot UFC en van Bellator tot boksen. Met natuurlijk volop aandacht voor sterren als Rico Verhoeven, Badr Hari en Alistair Overeem.

De eerste gast is zevenvoudig wereldkampioen kickboksen Robin van Roosmalen, die recent aankondigde te stoppen met vechten. Na een vreselijk auto-ongeluk, waarbij zijn zusje om het leven kwam en hij zelf zwaargewond raakte, kan hij het - na anderhalf jaar vol tegenslagen - mentaal en fysiek niet meer opbrengen om zich terug te knokken. „Ik wil rust en gelukkig zijn”, aldus een emotionele Van Roosmalen. Verder komt ook Glory 81, zaterdag in Düsseldorf, aan bod en worden de wereldtitelpartijen tussen Kamaru Usman en Leon Edwards (UFC) en Oleksandr Usyk en Anthony Joshua (boksen) besproken.

De Rechtse Directe staat sinds vrijdagmiddag online en is te beluisteren via de website van De Telegraaf. Of abonneer u via Apple Podcasts en Spotify.

Klik hier voor alle afleveringen.