Sport/Voetbal
1189044036
Voetbal

Bodø/Glimt verliest topper voor treffen met PSV

Van Bronckhorst neemt afstraffing tegen Celtic ’op de kin’ in aanloop naar clash met Ajax

Rangers FC-trainer Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg zaterdag flink verliezen.

Rangers FC-trainer Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg zaterdag flink verliezen.

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft met Rangers FC de eerste Old Firm van het seizoen met grote cijfers verloren. Celtic was in eigen stadion met 4-0 te sterk voor de stadgenoot uit Glasgow. De kampioen van Schotland gaat aan kop met de maximale score van 18 punten uit zes wedstrijden, Rangers bleef door de eerste competitienederlaag van het seizoen op 13 punten staan.

Rangers FC-trainer Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg zaterdag flink verliezen.

Rangers FC-trainer Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg zaterdag flink verliezen.

De ploeg van Van Bronckhorst komt volgende week naar Amsterdam voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League, woensdag tegen Ajax. Rangers rekende in de play-offs af met PSV.

De Israëliër Liel Abada opende al in de 8e minuut de score op Celtic Park, ingeleid door een snel genomen inworp. Tot frustratie van Van Bronckhorst liet Rangers zich na een half uur opnieuw verrassen toen Celtic een vrije trap snel nam. De Portugees Jota rondde het af met een fraai lobje over keeper Jon McLaughlin van Rangers. Abada schoot in de 40e minuut door de benen van McLaughlin de 3-0 binnen, weer ingeleid door een inworp aan de linkerkant van het veld. In de slotfase van de tweede helft maakte David Turnbull met de vierde treffer de nederlaag nog gevoeliger voor Rangers.

Giovanni van Bronckhorst

Van Bronckhorst hoopt dat zijn ploeg woensdag in de uitwedstrijd tegen Ajax niet dezelfde fouten begaat. „Ik ben erg teleurgesteld in de manier waarop we hebben gespeeld, zeker in de eerste helft”, zei Van Bronckhorst, vier dagen voor het duel in de Champions League in Amsterdam. „We wisten dat ze gevaarlijk zouden zijn uit standaardsituaties, maar we waren niet alert genoeg. We hebben drie doelpunten weggegeven.”

„Het voelt niet goed als je zo verliest, zeker niet wedstrijden als deze. Dit was niet de wedstrijd zoals we die voor de club en de fans hadden willen afleveren. We hebben weer een grote wedstrijd woensdag, maar we moeten nu even de teleurstelling voelen. Dit is een moment dat je op de kin moet nemen en waarvan je moet leren. Daarna kunnen we verder gaan en ik kijk uit naar woensdag.”

Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint woensdag om 21.00 uur.

Bodø/Glimt verliest topper in Noorwegen in aanloop naar PSV

De Noorse club Bodø/Glimt heeft in aanloop naar de uitwedstrijd tegen PSV in de Europa League de topper tegen Molde FK met ruime cijfers verloren. Het werd liefst 1-4 in het Aspmyra Stadion in Bodø.

Door de nederlaag zag nummer 2 Bodø/Glimt de achterstand op koploper Molde FK oplopen tot 10 punten. Beide clubs hebben al 21 duels gespeeld.

PSV en Bodø/Glimt treffen elkaar donderdag in Eindhoven. De aftrap is om 18.45 uur. Arsenal en FC Zürich zijn de andere twee opponenten in de groepsfase.