Sport/Darts
1191058671
Darts

Van Duijvenbode na nederlaag: ’Externe factoren leidden me af’

Dirk van Duijvenbode.

Dirk van Duijvenbode.

LONDEN - Dirk van Duijvenbode kwam na afloop van zijn uitschakeling op het WK darts door Gary Anderson (5-1) met een bijzondere verklaring voor zijn slechte resultaat.

Dirk van Duijvenbode.

Dirk van Duijvenbode.

„In de tweede set liet ik me afleiden door externe factoren en dat kreeg ik niet meer uit mijn systeem”, zei de Nederlander bij RTL7. Van Duijvenbode wilde niet vertellen wat het precies was dat hem zo uit zijn spel haalde. „Het had niets met mijn tegenstander te maken. Het is mijn eigen gebrek en ik ga niet vertellen wat dat is.”

Anderson was oppermachtig in de wedstrijd en reeg de legs aan elkaar. Van Duijvenbode worstelde wellicht met de spanning, want hij miste veel. Hij liep zelfs een keer naar het verkeerde tafeltje, waar het flesje water van zijn tegenstander stond.

De populaire ’Auberginius’ had wel geprobeerd zichzelf op te peppen en er nog wat van te maken, maar hij kreeg het niet voor elkaar. „Speel ik de grootste wedstrijd van mijn leven, en dan laat ik het gaan. Het ging van mijn kant helemaal niet meer, terwijl Anderson steeds beter ging gooien”, aldus Van Duijvenbode, die voor de wedstrijd wel had toegegeven dat de vele aandacht voor zijn succesvolle optredens in Alexandra Palace hem een beetje te veel waren geworden.

Wandeling

„Ik voelde me ook gespannen. De dag voor de wedstrijd ben ik 12 kilometer gaan wandelen langs de Theems en toen was ik de spanning wel even kwijt.”

Anderson vervolgt het WK zaterdagavond in de halve finale tegen Dave Chisnall, die in de kwartfinales verrassend zegevierde over Michael van Gerwen. De Brit gaf de drievoudig wereldkampioen uit Nederland zelfs geen schijn van kans en trakteerde hem op zijn grootste WK-nederlaag (0-5 in sets) ooit.