Sport/Voetbal
1193267656
Voetbal

Teamgenoot Bergwijn maakte al excuses

Dele Alli moet vrezen na grap over coronavirus

Een onhandige actie kan Dele Alli duur komen te staan.

Een onhandige actie kan Dele Alli duur komen te staan.

Tottenham Hotspur-middenvelder Dele Alli hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd. De Engelse voetbalbond onderzoekt of het de teamgenoot van Steven Bergwijn moet straffen naar aanleiding van een grap over het coronavirus.

Een onhandige actie kan Dele Alli duur komen te staan.

Een onhandige actie kan Dele Alli duur komen te staan.

Mogelijk wordt Alli, die sinds José Mourinho werd aangesteld in een goede vorm steekt, ook door de clubleiding op de vingers getikt, door middel van bijvoorbeeld een boete. Tottenham heeft diverse belangrijke Aziatische sponsoren en partners.

Alli plaatste onlangs een video op sociale media waarin hij een Aziatisch uitziende man filmde en daarop stelde dat hij bang was dat hij misschien besmet was geraakt.

De 23-jarige international verwijderde de video snel weer, maar het kwaad was al geschied. In een nieuw filmpje maakte hij excuses, maar desondanks lijkt hij te moeten vrezen voor een schorsing.

De FA heeft Alli inmiddels om tekst en uitleg gevraagd. Veel zal afhangen van de beoordeling van de tuchtcommissie. Als die het filmpje als racistisch betitelt, kan de voetballer zomaar een of meerdere duels moeten toekijken.

In november werd Manchester City-voetballer Bernardo Silva voor één duel geschorst na het plaatsen van een grappig bedoeld Twitter-bericht aan teamgenoot Benjamin Mendy, die hij vergeleek met een stripfiguur van een chocolademerk. Bovendien moest de Portugees een boete van 50.000 pond betalen.