Sport/Darts
119810323
Darts

Noppert uitgeschakeld op Grand Slam of Darts

Danny Noppert is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts.

Danny Noppert is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts.

WOLVERHAMPTON - Danny Noppert is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de achtste finales van de Grand Slam of Darts.

Danny Noppert is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts.

Danny Noppert is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts.

De Fries verloor zelf zijn laatste groepswedstrijd met 5-2 van Peter Wright en moest daardoor in de wachtkamer plaatsnemen. Na zijn partij werd het andere duel in Groep F afgewerkt tussen Wayne Warren en Ryan Harrington. Als eerstgenoemde zou winnen, zou Noppert als nummer 2 van de groep met Wright meegaan naar de laatste zestien. Dat gebeurde door de 5-1 zege van Harrington niet, waardoor Noppert exit is in Wolverhampton.

„Ik had de hoop dat Wayne wat beter zou gooien, maar het viel helaas niet mijn kant op”, reageerde Noppert bij RTL7. „Ik vind dat ik zelf niet slecht heb gegooid, maar het was niet genoeg. Vorige week had ik een prachtig weekeinde, nu ging het qua resultaat ietsje minder. Maar we gaan gewoon lekker door.”

Veenstra

Eerder op de avond gooide in Groep E Richard Veenstra zijn laatste partij op de Grand Slam of Darts. De Nederlander was na zijn twee eerdere (verloren) wedstrijden tegen Daryl Gurney en Brendan Dolan al kansloos voor het bereiken van de achtste finales en verloor ook van Gabriel Clemens. De Duitser, die als groepswinnaar verder bekert, was met 5-2 te sterk voor Veenstra.

Michael van Gerwen plaatste zich zondagavond al voor de achtste finales, en werkt dinsdagavond zijn laatste groepsduel af. Wesley Harms moet dinsdag zijn laatste groepswedstrijd winnen van Ian White om in het toernooi te blijven. Ook moet de Nederlander dan hopen dat James Wade Steve Lennon verslaat.