Nieuws/Sport
1198488562
Sport

Op 19 februari spelen beste spelers uit oosten en westen tegen elkaar

Antetokounmpo blinkt uit na All Star-verkiezing, James evenaart record

Giannis Antetokounmpo zweeft door de lucht.

Giannis Antetokounmpo zweeft door de lucht.

Giannis Antetokounmpo heeft Milwaukee Bucks in de NBA naar een overwinning op Indiana Pacers geleid. De 28-jarige Griek had in Indianapolis met 41 punten een groot aandeel in de zege: 141-131. De Bucks, die maar liefst 85 punten maakten in de eerste helft, staan op de derde plaats in het oosten met 32 overwinningen tegenover 17 nederlagen.

Giannis Antetokounmpo zweeft door de lucht.

Giannis Antetokounmpo zweeft door de lucht.

Antetokounmpo werd eerder deze week bij de verkiezing voor de jaarlijkse All Star Game gekozen tot captain van het team uit het oosten. De Griekse topscorer kreeg ruim 6,7 miljoen stemmen van de fans en werd ook door de media en de NBA-spelers zelf op de eerste plaats gezet.

Antetokounmpo neemt het op 19 februari in Salt Lake City met de beste spelers uit het oosten op tegen het team uit het westen, dat onder aanvoering staat van LeBron James. De 38-jarige Amerikaan van Los Angeles Lakers werd voor de negentiende keer gekozen voor de All Star Game en evenaarde daarmee een record van Kareem Abdul-Jabbar. James kreeg 7,4 miljoen stemmen van de fans. Bij de media en de spelers eindigde hij als tweede achter de Serviër Nikola Jokic (Denver Nuggets).