Sport/Voetbal
1199698127
Voetbal

Engels bekerduel stilgelegd na racisme

De spelers lopen van het veld.

De spelers lopen van het veld.

Het duel tussen de Engelse zevendeklasser Haringey Borough en vijfdeklasser Yeovil Town in de voorrondes van de FA Cup is zaterdag stopgezet nadat de Kameroense doelman Douglas Valery Pajetat van Haringey slachtoffer werd van racisme.

De spelers lopen van het veld.

De spelers lopen van het veld.

De doelman kreeg racistische geluiden over zich en toen hij verhaal ging halen bij de betrokken bezoekende supporters, werden er vanuit de tribunes ook voorwerpen naar hem gegooid. De incidenten deden zich voor toen Yeovil, dat een 0-1 voorsprong had, zich opmaakte om een strafschop te nemen. Spelers van beide teams probeerden nog de gemoederen te bedaren, maar de coach van Haringey haalde zijn spelers van het veld. Even later volgde ook Yeovil dat voorbeeld en werd de wedstrijd definitief stopgezet.

„De wedstrijd werd stopgezet als gevolg van de racistische beledigingen. We willen benadrukken dat 99,9 procent van de Yeovil-fans even verbolgen zijn door het voorval als wij dat zijn”, schreef Haringey Borough op Twitter.

Het voorval vond vijf dagen na de racistische incidenten in de EK-kwalificatiewedstrijd Bulgarije-Engeland plaats. Tijdens de wedstrijd van maandag in Sofia gingen de thuissupporters zwaar over de schreef door apengeluiden te maken richting de gekleurde Engelse spelers en de nazigroet te brengen. Twee keer werd de partij stilgelegd, Engeland won uiteindelijk met 0-6.