Sport/Darts
120112
Darts

Nederlander vol zelfvertrouwen na sterke reeks

Lewis aast op wraak tegen Barney

Adrian Lewis en Raymond van Barneveld schudden elkaar de hand.

Adrian Lewis en Raymond van Barneveld schudden elkaar de hand.

Raymond van Barneveld staat donderdagavond in Liverpool tijdens de elfde speelavond van de Premier League tegenover Adrian Lewis. De Nederlander kan rekenen op een getergde Jackpot

Adrian Lewis en Raymond van Barneveld schudden elkaar de hand.

Adrian Lewis en Raymond van Barneveld schudden elkaar de hand.

"Ik heb met Raymond vaak paar spectaculaire clashes. Hij versloeg me tijdens onze vorige partij in de Premier League met 7-5. Dat had een gelijkspel moeten zijn, dus dat wil ik graag even rechtzetten", aldus Lewis, die met een totaal van elf punten uit tien partijen zesde staat.

"Iedereen weet wat er op het spel staat en iedereen vecht op dit moment voor zijn leven. Raymond weet dat ik hem ga proberen te pakken. Elke wedstrijd is anders, maar ik weet dat ik kan winnen."

Zelfvertrouwen

Van Barneveld, die in elf partijen veertien punten verzamelde en de derde plaats bezet, kijkt met veel zelfvertrouwen uit richting zijn ontmoeting met Lewis. 

"Ik sta momenteel lekker te spelen. Het is geweldig dat ik vijf van mijn zes laatste wedstrijden heb gewonnen. Ik doe nog steeds mee en zal niet opgeven", aldus Barney op de website van de PDC. 

De huidige stand in de Premier League.

De huidige stand in de Premier League.

"Adrian is goed bezig, al heeft hij zijn beste spel de afgelopen nog niet laten zien. Toch won hij onlangs een vloertoernooi. Als hij zijn triples en dubbels weet te raken, is hij verschrikkelijk moeilijk te verslaan."

Van Barneveld begon de speelavond van vorige week in Dublin met een nederlaag tegen Phil Taylor (3-7), maar rechtte vervolgens knap de rug. Hij veegde de vloer aan met James Wade (7-2).

Kraker Van Gerwen

Michael van Gerwen versloeg diezelfde Wade in de eerste partij van de avond met 7-5. De Brabander bleef zodoende koploper. Mighty Mike treft donderdag nummer twee Peter Wright. In totaal staan er na 'Liverpool' nog vier speelavonden op het programma. De eerste vier strijden vervolgens in Londen om de titel. 

Volledige programma speelavond 11

Gary Anderson v Dave Chisnall Michael van Gerwen v Peter Wright Adrian Lewis v Raymond van Barneveld Phil Taylor v James Wade Peter Wright v Gary Anderson