Sport/Voetbal
1201513107
Voetbal

Feyenoord zet licht op groen voor nieuw stadion

Een fraai beeld van hoe Feyenoord City eruit moet komen te zien

Een fraai beeld van hoe Feyenoord City eruit moet komen te zien

ROTTERDAM - De voetbalclub Feyenoord en Stadion Feijenoord hebben samen het licht op groen gezet voor het nieuwe stadion van Feyenoord.

Een fraai beeld van hoe Feyenoord City eruit moet komen te zien

Een fraai beeld van hoe Feyenoord City eruit moet komen te zien

Beide raden van commissarissen en de directies hebben in de afgelopen 24 uur afgesproken het project gezamenlijk naar een definitieve investeringsbeslissing te leiden, volgens planning najaar 2021.

Feyenoord-directeur Mark Koevermans: „Club en stadion zijn blij met het ontwerp van het nieuwe stadion. Het ziet er prachtig uit. Op basis van de verdiepingsslagen die we continu maken en de inzichten die deze opleveren, hebben we het gevoel dat het nieuwe stadion haalbaar is en een significante bijdrage kan leveren aan de gewenste groei van de voetbalbegroting van Feyenoord en de ontwikkeling van de club als geheel.”

Feyenoord trekt samen op met de gemeente Rotterdam, omdat in het gebied rondom het nieuwe stadion het totale project Feyenoord City moet verrijzen. Daarbij wordt ingezet op grootschalige woningbouw. Het wordt het grootste nieuwbouwproject sinds de Tweede Wereldoorlog en zal Rotterdam-Zuid een totaal nieuw gezicht geven.

Een impressie van Feyenoord City bij avond.

Een impressie van Feyenoord City bij avond.

Complexe dossier

In het nieuwe stadion is reeds meer dan 20 miljoen euro geïnvesteerd en de businesscase is diverse malen tegen het licht gehouden. Feyenoord heeft ook door de coronaperiode opnieuw berekeningen laten maken en diverse scenario’s doorgenomen.

Koevermans legt uit: „De weg is nog lang en we zijn er zeker nog niet. Maar de afgelopen maanden zijn wel goede stappen gezet, die de club en het stadion het vertrouwen geven dat we – hand in hand met veel supporters, de gemeente en andere stakeholders – het nieuwe stadion voor elkaar kunnen krijgen. Dit ondanks de huidige, zeer moeilijke coronaperiode. Want ook voor dit toch al zeer complexe dossier geldt dat Covid-19 de zaken er natuurlijk niet gemakkelijker op heeft gemaakt.”

Impressie Feyenoord City

Impressie Feyenoord City

Slaan eerste paal

Club en Stadion zullen nog nauwer dan voorheen samen optrekken om de businesscase, de bouwkosten en de financiering verder te verbeteren. Ook hebben de beide raden van commissarissen en de directies afgesproken het project gezamenlijk naar een definitieve investeringsbeslissing te leiden, volgens planning najaar 2021.

Het slaan van de eerste paal voor het nieuwe stadion staat gepland voor voorjaar 2022. Het nieuwe stadion zal in dat geval in 2025 openen. Nog deze week start het projectbureau Feyenoord City met het maken van het technisch ontwerp. Het definitieve ontwerp is goedgekeurd door alle partijen.

Feyenoord City

Feyenoord City