Sport/Voetbal
1201645884
Voetbal

Roda JC - MVV Maastricht twee keer stilgelegd vanwege vuurwerk en rookbommen

De Limburgse derby in de Eerste Divisie tussen Roda JC en MVV Maastricht is zondagmiddag binnen korte tijd tot twee keer toe stilgelegd vanwege vuurwerk.

Al binnen een minuut na de aftrap moest scheidsrechter Pol van Boekel het spel stilleggen, omdat supporters van Roda JC vuurwerk afstaken. De spelers bleven aan de rand van het veld staan, om te wachten tot de rook weg was. Toen die inderdaad was opgetrokken werd er verder gevoetbald, maar lang duurde dat niet.

Na een kwartier spelen werd weer vuurwerk afgestoken op de tribune achter een van de doelen. Het leidde tot grote, zwarte rookwolken in het Parkstad Limburg-stadion. Van Boekel besloot daarop alle spelers naar binnen te sturen voor een afkoelingsperiode. De scheidsrechter kreeg in zijn kleedkamer al snel bezoek van een politieagent, om te overleggen hoe nu verder gehandeld moest worden.

Na een kwartier wachten kwamen de spelers weer naar buiten. „We hebben met de autoriteiten afgesproken dat dit de laatste kans is”, aldus Van Boekel bij FOX Sports. „De eerstvolgende keer dat er weer vuurwerk op de tribunes of het veld komt, wordt de wedstrijd definitief gestaakt.”

’Fox op zwart’

De supporters zouden het vuurwerk hebben afgestoken omdat ze niet blij waren met het vroege aanvangstijdstip van 12.15 uur, bedoeld om drie wedstrijden in de eerste divisie achter elkaar op FOX Sports te kunnen uitzenden. ’FOX op zwart’, stond op een groot spandoek dat onder het betreffende vak hing.

MVV geeft zege weg

MVV verspeelde in Kerkrade in de slotfase een voorsprong van 2-0. Joeri Schroijen, de maker van de openingstreffer voor MVV, gaf met een totaal mislukte terugspeelbal Roland Alberg de kans om de spanning terug te brengen. Een minuut later liet doelman Nigel Bertrams een vrije trap uit zijn handen glippen, waarna Ike Ugbo de gelijkmaker kon binnentikken: 2-2.

MVV staat met twintig punten op de vijftiende plaats in de eerste divisie, vlak boven Roda JC dat achttien punten heeft.