Sport/Voetbal
1204283844
Voetbal

Derby Sevilla: drie rode kaarten, knullige eigen goal en wereldtreffer Gudelj

Nemanja Gudelj wortd bejubeld na zijn wereldgoal.

Nemanja Gudelj wortd bejubeld na zijn wereldgoal.

SEVILLA - Real Betis en stadgenoot Sevilla hebben in La Liga met 1-1 gelijkgespeeld in een duel met maar liefst drie rode kaarten. Al na 49 minuten stonden er nog maar negentien spelers op het veld.

Nemanja Gudelj wortd bejubeld na zijn wereldgoal.

Nemanja Gudelj wortd bejubeld na zijn wereldgoal.

Het eerste doelpunt van de avond kwam vlak voor rust op naam van Jesús Navas van Sevilla, die de bal zeer onfortuinlijk in zijn eigen doel werkte. Navas kreeg een wild schot van ploeggenoot Nemanja Gudelj tegen zich aan en de bal verdween zowaar in eigen doel. Keeper Bono raakte de bal nog aan, maar kon de inzet niet keren.

In de 82e minuut liet Gudelj zich opnieuw zien en ditmaal met een schitterend schot van afstand. Met een hard schot met rechts van zo'n 30 meter liet hij Claudio Bravo kansloos.

Rode kaarten

Kort voor het doelpunt was Sevilla met tien man komen te staan na een rode kaart voor Gonzalo Montiel. In de blessuretijd van de eerste helft moest Nabil Fekir vertrekken bij thuisploeg Real Betis en kort na rust kreeg ook zijn ploeggenoot Borja Iglesias rood.

Met het negental verdedigde Real Betis de voorsprong lange tijd met succes, tot het vernietigende schot van de oud-speler van NAC, AZ en Ajax.

Betis kwam op 24 punten, maar liefst 13 meer dan Sevilla. Bij Sevilla, dat nog maar net boven de degradatiestreep staat, speelde Karim Rekik de hele wedstrijd mee.

Atlético speelt gelijk tegen tiental Espanyol

Atlético Madrid is er in de Spaanse voetbalcompetitie niet in geslaagd te winnen van Espanyol. Het elftal van trainer Diego Simeone moest in eigen stadion genoegen nemen met een gelijkspel (1-1).

Espanyol speelde ruim een uur met een man minder. De Uruguayaanse verdediger Leandro Cabrera kreeg een rode kaart voor een overtreding op een doorgebroken speler.

Met een man minder nam Espanyol, dat op de zestiende plaats staat, in de 62e minuut de leiding. Sergi Darder scoorde. De Portugees João Félix maakte in de 78e minuut gelijk, maar verder kwam Atlético niet.

Atlético heeft na dertien wedstrijden een achterstand van 10 punten op koploper FC Barcelona.