Sport/Voetbal
1205870706
Voetbal

Klaassen en Fosu-Mensah weer in voorselectie Oranje, ook plek voor Rosario

Davy Klaassen na lange tijd afwezigheid weer in voorselectie Oranje.

Davy Klaassen na lange tijd afwezigheid weer in voorselectie Oranje.

Voor de interlandperiode van Oranje in oktober zitten er 38 spelers in de voorlopige selectie voor de oefenwedstrijd tegen Mexico en de twee duels uit de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina en Italië.

Davy Klaassen na lange tijd afwezigheid weer in voorselectie Oranje.

Davy Klaassen na lange tijd afwezigheid weer in voorselectie Oranje.

Dwight Lodeweges, nog steeds de interim-bondscoach na het vertrek van Ronald Koeman, heeft 38 spelers opgenomen in de voorlopige selectie. De 27-jarige Klaassen speelde zestien interlands, maar zijn laatste optreden in de nationale ploeg dateert al van bijna drie jaar geleden.

In vergelijking met de vorige voorselectie, die uit 32 spelers bestond, zijn naast de middenvelder van Werder Bremen ook Steven Berghuis (Feyenoord), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Donyell Malen, Pablo Rosario (beiden PSV) en Javairô Dilrosun (Hertha BSC) nieuw. Zij debuteerden de afgelopen jaren allemaal al in Oranje.

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 7 oktober (aftrap 20.45 uur) een oefeninterland in Amsterdam tegen Mexico. Vier dagen later, op zondag 11 oktober, hervat de nationale ploeg de Nations League met een uitwedstrijd in Zenica tegen Bosnië en Herzegovina. Op 14 oktober speelt Oranje in en tegen Italië. Die wedstrijd zou in eerste instantie in Milaan worden gespeeld, maar wordt in overleg tussen alle betrokken partijen verplaatst naar een kleiner stadion. Het onderkomen van Atalanta in Bergamo is de beoogde locatie. Oranje begon de Nations League deze maand met een zege op Polen (1-0), gevolgd door een nederlaag tegen Italië (0-1).

De KNVB hoopt voor de volgende interlandperiode een nieuwe bondscoach te hebben aangesteld. Frank de Boer is de voornaamste kandidaat. De 50-jarige De Boer zit momenteel zonder werk na zijn ontslag bij Atlanta United. De 112-voudig international zei vorige week dat hij het een hele eer zou vinden om bondscoach van Oranje te worden. „Naast minister-president is dat misschien wel de belangrijkste functie van Nederland.”

De KNVB maakte de voorselectie eerder bekend dan normaal. De voetbalbond doet dit om alle betrokkenen wat meer tijd te geven bij de planning en het organiseren van de reizen. De definitieve selectie voor de volgende interlands wordt op vrijdag 2 oktober bekend.