Sport/Voetbal
1206849038
Voetbal

Bert van Marwijk mag toch nog hopen op WK, Qatar voor Dick Advocaat verder uit zicht

Bert van Marwijk

Bert van Marwijk

SIDON - Bondscoach Bert van Marwijk mag met de Verenigde Arabische Emiraten nog hopen op deelname aan het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Qatar.

Bert van Marwijk

Bert van Marwijk

De Nederlander zag zijn elftal dinsdag de uitwedstrijd tegen Libanon winnen: 0-1. Ali Ahmed Mabkhout benutte in de 85e minuut een strafschop.

De Verenigde Arabische Emiraten zijn dankzij de zege Libanon voorbij in de stand in poule A en staan nu derde. De derde plek geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de play-offs.

Iran en Zuid-Korea hebben als nummers 1 en 2 een behoorlijke voorsprong en lijken zich rechtstreeks voor het WK te plaatsen. De Verenigde Arabische Emiraten hebben na zes speelronden 6 punten en Libanon 5.

WK voor Advocaat en Irak na nieuwe nederlaag verder uit zicht

Bondscoach Dick Advocaat heeft met het nationale voetbalelftal van Irak niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Zuid-Korea. Het WK-kwalificatieduel ging dinsdag ruim verloren: 0-3.

Advocaat wacht daardoor nog altijd op zijn eerste zege met de Irakezen. Met 4 punten uit zes duels staat het land op de voorlaatste plaats in groep A van de kwalificatie. De achterstand op nummer 3, de Verenigde Arabische Emiraten van bondscoach Bert van Marwijk, is 2 punten. De nummer 3 strijdt met de nummer 3 uit de andere poule voor deelname aan de play-offs.

Lee Jae-sung, Son Heung-min (strafschop) en Jeong Woo-yeong maakten de doelpunten voor Zuid-Korea, dat steeds dichter bij deelname aan het WK komt. Datzelfde geldt voor Iran, dat hekkensluiter Syrië met 3-0 versloeg.

Iran en Zuid-Korea hebben met respectievelijk 16 punten en 14 punten een grote voorsprong op de rest. De eerste twee landen kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK in Qatar.

In de andere poule kwam Australië niet verder dan een gelijkspel bij China (1-1). Japan profiteerde door Oman te verslaan: 0-1. Koploper Saudi-Arabië, met 1-0 te sterk voor Vietnam, leidt met 16 punten. Japan is na zes speelronden tweede met 12 punten, gevolgd door Australië met 11 punten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop