Sport/Voetbal
1208927513
Voetbal

Ronaldinho in Paraguay vast wegens vals paspoort

Dit zou het neppaspoort zijn die Ronaldinho gebruikt zou hebben.

Dit zou het neppaspoort zijn die Ronaldinho gebruikt zou hebben.

Oud-voetballer Ronaldinho is in Paraguay aangehouden door de plaatselijke politie en wordt in voorlopige hechtenis gehouden. De reden tot aanhouding is het reizen onder valse documenten.

Dit zou het neppaspoort zijn die Ronaldinho gebruikt zou hebben.

Dit zou het neppaspoort zijn die Ronaldinho gebruikt zou hebben.

Dit is bevestigd door de Paraguayaanse minister van Binnenlandse Zaken tegenover lokale media.

De Braziliaan reisde samen met zijn broer onder een vals paspoort het land in. De politie in Asunción, de hoofdstad van Paraguay, pakte - nadat zij getipt werden door de immigratiedienst - de Brazilianen op terwijl zij verbleven in een luxueus hotel aan de rand van de stad. Aldaar moet Ronaldinho samen met zijn broer wachten totdat het Openbaar Ministerie in Paraguay het duo donderdagmorgen meeneemt om hen te verhoren. Dan wordt besloten of Ronaldinho en zijn broer worden vervolgd.

Ronaldinho Gaucho arriveert in Paraguay.

Ronaldinho Gaucho arriveert in Paraguay.

„Op de hotelkamer van Ronaldinho lagen twee Paraguayaanse paspoorten, onder de namen Ronaldo de Assis Moreira en Roberto de Assis Moreira”, meldt het Paraguayaanse medium Fiscalía Paraguay. De naam van de ex-voetballer is weliswaar correct, maar de nationaliteit klopt niet.

Volgens lokale media zijn Ronaldinho en zijn broer op uitnodiging van een lokale casinobaas in Paraguay om het boek ’Genius of Life’ te presenteren en om een gezondheidsprogramma voor jonge kinderen te ondersteunen. De paspoorten zouden ze bij aankomst in Paraguay hebben gekregen. Ronaldinho kon oorspronkelijk Brazilië niet uit, omdat zijn paspoort in 2018 werd afgenomen nadat hij enkele milieuwetten zou hebben overtreden.

De voormalig Braziliaanse voetbalster werd eerder in 2018 veroordeeld tot een miljoenenboete, na illegale bouwwerken in Braziliaans beschermd natuurgebied. Toen bleek dat hij die boete niet kon betalen, nam de overheid zijn paspoort af. Sinds september vorig jaar is hij - ironisch genoeg - wel het gezicht van het Braziliaanse toerisme.

De officier van justitie nam in Paraguay genoegen met hun verhaal en was bereid de twee te laten gaan, maar de rechter was het daar niet mee eens en gaf opdracht Ronaldinho en zijn broer te arresteren. Het duo hoort waarschijnijk later op zaterdag of ze alsnog worden vrijgelaten of nog langer moeten vastzitten.