Sport/Voetbal
1210334704
Voetbal

Sensationeel basisdebuut Zirkzee met razendsnelle treffer voor Bayern

Joshua Zirkzee viert zijn doelpunt.

Joshua Zirkzee viert zijn doelpunt.

SINSHEIM - Joshua Zirkzee heeft zijn eerste basisplaats voor Bayern München zaterdagmiddag opgeluisterd met een doelpunt binnen een kwartier.

Joshua Zirkzee viert zijn doelpunt.

Joshua Zirkzee viert zijn doelpunt.

Het 18-jarige Nederlandse talent verving in de aanval de geblesseerde topschutter Robert Lewandowski in de uitwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim en maakte dat direct waar. Nadat Serge Gnabry en Joshua Kimmich de bezoekers al een vliegende start hadden bezorgd met twee goals binnen zeven minuten, nam Zirkzee niet veel later de derde voor zijn rekening.

De Nederlander profiteerde van een overstapje van Kimmich na een voorzet van Gnabry en rondde na slim voetenwerk beheerst af. Tot afgrijzen van Alfred Schreuder, de trainer van de thuisclub. Na de goal van Zirkzee gaven Philippe Coutinho (met twee goals) en Leon Goretzka het scorebord voor Bayern nog meer glans. Daarna liet het bezoekersvak van Bayern zich van zijn slechtste kant zien, door zich met spandoeken en spreekkoren tegen Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp te keren

Nadat het duel vervolgens enige tijd was stilgelegd, voerden de spelers na terugkomst op het veld een zeldzaam schouwspel op. Van een wedstrijd was geen sprake meer, spelers van beide partijen schoven elkaar de bal toe en kletsten met elkaar als statement. Toen de klok de negentig minuten aantikte, floot de scheidsrechter af.

Joshua Zirkzee

Joshua Zirkzee

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Bundesliga