Nieuws/Sport
121242
Sport

KNVB-bondsvoorzitter: 'De context is weggelaten'

Van Praag licht gunfactor voor Feyenoord toe

Michael van Praag.

Michael van Praag.

KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag zag zichzelf gisteren terug op een filmpje, opgenomen drie maanden terug bij de Universiteit van Amsterdam, waarbij hij zijn voorkeur voor Feyenoord uitsprak.

Michael van Praag.

Michael van Praag.

"De context is weggelaten, maar ik onderbouwde mijn mening dat mijn sympathie bij Feyenoord lag vanwege de weg die de club heeft afgelegd. Van een negatief eigen vermogen van 30 miljoen euro naar een financieel gezonde club", aldus Van Praag.

"Iets wat vooral werd bewerkstelligd met de opwaardering van de eigen jeugdopleiding. Van die grote talenten heeft het hele Nederlandse voetbal meegeprofiteerd, onder andere bij het Nederlands elftal. En verder zijn ze bezig met een nieuw stadion", zegt de KNVB-voorzitter.

"Vandaar de gunfactor, die ik als bondsvoorzitter uitsprak. Als het club X of Y zou zijn geweest, had ik precies hetzelfde gezegd", aldus Van Praag op 12 april, drie maanden later. "Toen stond Feyenoord trouwens nog vijf punten voor. In mijn hart ben ik Ajacied en wil dat Ajax kampioen wordt, maar als bondsvoorzitter gun ik het Feyenoord of PSV zeker ook."