Sport/Autosport
1213161335
Autosport

’Acht GP’s zijn genoeg om nieuwe wereldkampioen te bepalen’

Formule 1-directeur Ross Brawn.

Formule 1-directeur Ross Brawn.

BERLIJN - De acht races voor het Formule 1-seizoen die tot dusverre gepland staan in Europa zijn voldoende om een nieuwe wereldkampioen te bepalen.

Formule 1-directeur Ross Brawn.

Formule 1-directeur Ross Brawn.

Volgens de reglementen moeten er GP’s zijn verreden op minstens drie continenten in een seizoen om te spreken van een wereldkampioenschap, maar die regel is volgens Ross Brawn, de directeur van de koningsklasse van de autosport, vanwege de coronacrisis voorlopig geschrapt.

„In theorie zorgen die acht Europese wedstrijden voor een wereldkampioenschap”, zei Brawn tegen het vakblad Autosport. Volgens de regels moeten er voor een WK minimaal acht races worden verreden.

Voorlopige kalender

De Formule 1 heeft vorige week de voorlopige racekalender bekendgemaakt. Op 5 en 12 juli zullen er twee Grand Prixs worden verreden op het circuit in Spielberg in Oostenrijk. Daarna volgen een race in Boedapest, twee races op Silverstone in Groot-Brittannië en races in Barcelona, Spa-Francorchamps en Monza. Ook Sotsji heeft aangegeven open te staan een extra race te huisvesten.

De Formule 1 wil nog uitkomen op een seizoen met vijftien tot achttien races, maar het is vanwege de coronacrisis nog onbekend of er races buiten Europa kunnen worden verreden.