Nieuws/Sport
12150
Sport

Alemão zat in 2014 enige tijd bij Chapecoense

Speler FC Eindhoven zwaar aangeslagen door vliegtuigcrash

Chapecoense zwaar getroffen door de vliegtuigcrash

Chapecoense zwaar getroffen door de vliegtuigcrash

Aanvaller Alemão van FC Eindhoven is zwaar aangeslagen door de vliegtuigcrash in Colombia waarbij het merendeel van de voetballers van de selectie van Chapecoense om het leven is gekomen. De Braziliaanse speler van de eerstedivisionist zat in 2014 enige tijd bij de selectie van de zwaar getroffen voetbalploeg. 

Chapecoense zwaar getroffen door de vliegtuigcrash

Chapecoense zwaar getroffen door de vliegtuigcrash

“De president, de trainer, de spelers. Ik ken er nog bijna iedereen”, tekent het Eindhovens Dagblad op uit de mond van José Carlos Tofolo Júnior, zoals Alemão officieel heet. Vooral het overlijden van doelman Danilo raakt hem hard. "Daar heb ik twee jaar mee gespeeld. Aanvankelijk waren er berichten dat hij een van de overlevenden was van de crash. Maar later is hij toch aan zijn verwondingen bezweken. Ik ben er zwaar door aangeslagen."

Het Braziliaanse Chapecoense was onderweg naar Colombia waar het in de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League, tegen het Colombiaanse Atlético Nacional zou voetballen. 

De autoriteiten hebben het dodental dinsdagavond bijgesteld. Er zijn 71 in plaats van 75 mensen bij de crash omgekomen. Volgens de autoriteiten waren er minder passagiers aan boord dan van uit was gegaan. Op de lijst stonden er 81, maar er waren er 77 aan boord. Vier personen, onder wie de burgemeester van de stad Chapecó, zijn toch niet meegegaan.

Zes mensen hebben de crash overleefd: drie spelers, twee crewleden en een journalist.

Alle lichamen zijn geborgen. Ook de zwarte dozen zijn gevonden.