Nieuws/Sport
1215146054
Sport

Khabib Nurmagomedov wint voor 29e keer en stopt

Khabib Nurmagomedov.

Khabib Nurmagomedov.

AMSTERDAM - Khabib Nurmagomedov heeft zaterdagavond direct na het succesvol verdedigen van zijn wereldtitel in het lichtgewicht tegen Justin Gaethje aangekondigd te stoppen.

Khabib Nurmagomedov.

Khabib Nurmagomedov.

„Dit was mijn laatste gevecht”, zei de 32-jarige Rus meteen na afloop. „Toen de UFC mij eerder dit jaar belde om dit gevecht te doen, heb ik mijn moeder beloofd dat het mijn laatste zou zijn”, vertelde Nurmagomedov. „En als je je moeder je woord geeft, dan hou je je daar natuurlijk aan.”

De overwinning die de Rus boekte op Gaethje was zijn 29e zege op rij. „Normaal was mijn vader altijd bij me, daarom wilde mijn moeder ook niet dat ik dit gevecht zou aangaan”, aldus Nurmagomedov wiens vader eerder dit jaar overleed aan hartproblemen als gevolg van het coronavirus. „Ik wilde nog één keer gaan. Voor mijn vader. Maar ik wil niet meer vechten nu hij er niet meer bij kan zijn.”

Onder meer Conor McGregor sprak na de bekendmaking van Nurmagomedov zijn carrière te beëindigen via Twitter zijn waardering uit. „Een geweldig optreden. Respect voor jullie en gecondoleerd met je vader. Ons medeleven voor jou en je familie. De McGregors”, staat te lezen op het twitteraccount van de Ier.