Sport/Tennis
1217514488
Tennis

Naomi Osaka heeft twijfels bij oprechtheid Blackout Tuesday

Naomi Osaka

Naomi Osaka

OSAKA - Naomi Osaka heeft twijfels bij ’Blackout Tuesday’, waarop sporters, clubs en instanties massaal hun socialmedia-accounts op zwart zetten. Dat deden zij dinsdag door een zwart vierkant te plaatsen.

Naomi Osaka

Naomi Osaka

„Ik ben in dubio of ik mensen moet afbranden omdat ze dinsdag alleen een zwart vierkant op social media hebben gezet, of dat ik moet accepteren dat ze ook helemaal niets hadden kunnen doen. Misschien moet ik me erbij neerleggen dat ze alleen deze kruimel hebben bijgedragen”, aldus Osaka.

Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer gaven dinsdag allemaal gehoor aan Blackout Tuesday. De pas 16 jaar oude Cori Gauff plaatste onder het zwarte vierkant van Roger Federer een link om te doneren. De 22-jarige Osaka, de nummer 10 van de wereld, vindt dat veel sporters zich politiek correct hebben opgesteld. Ze lijkt te twijfelen aan de oprechtheid van de boodschap. Ze retweette een tweet van een volger die een poppetje plaatste dat opgelucht ademhaalt met de tekst: „tennissers na het plaatsen van een zwart vierkant.”

„Ik zie dat mensen zich een week lang niet laten zien, maar nu ineens heel snel zijn met het verkondigen van hun mening als ze rellen zien”, tweette Osaka eerder al. „Vreemd als je tweet over plunderingen zonder dat je daarvoor iets gezegd hebt over de dood van een ongewapende zwarte man.”

John Isner verbaasde zich eerder deze week over de protesten in zijn land. Zo werd een historische kerk in Washington in brand gezet, tot ongenoegen van de Amerikaanse tennisser. „Arresteer deze losers”, tweette hij.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd