Sport/Voetbal
1218559436
Voetbal

WK voor clubteams wordt in 2021 uitgebreid

FIFA investeert één miljard euro in vrouwenvoetbal

FIFA-president Gianni Infantino

FIFA-president Gianni Infantino

SHANGHAI - Wereldvoetbalbond FIFA heeft de eerste editie van het nieuwe WK voor 24 clubteams, in 2021, toegewezen aan China.

FIFA-president Gianni Infantino

FIFA-president Gianni Infantino

Dat heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino bekendgemaakt op een bijeenkomst in Shanghai. Volgens Infantino gaat het WK plaatsvinden in de maanden juni en juli. Er zullen acht teams uit Europa deelnemen. De exacte selectiecriteria worden in de komende weken bepaald, zei de voorzitter.

„Dit is een historische beslissing voor het voetbal”, zei Infantino over de keuze voor China. „Het stelt ons in staat nieuwe inkomsten te genereren, maar ik wil heel duidelijk onderstrepen dat de FIFA er zelf niet beter van wordt omdat we alles zullen herinvesteren in het voetbal.”

Nu bestaat het WK voor clubteams nog uit zeven clubs. Qatar organiseert de edities van dit en volgend jaar.

Tevens maakte de wereldvoetbalbond bekend dat de komende vier jaar een miljard euro geïnvesteerd wordt in het vrouwenvoetbal. Daarmee wordt het budget van de FIFA verdubbeld. „Het WK in Frankrijk heeft het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau getild. Daarop moeten we verder bouwen”, zei Infantino.

De FIFA wees ook de organisatoren voor twee WK’s voor jeugdspelers aan. Het WK onder 20 wordt in 2021 in Indonesië gespeeld en het WK onder 17 vindt dat jaar in Peru plaats.