Sport/Darts
1219772238
Darts

Fraaie primeur Dirk van Duijvenbode: ’Soms moet je winnen op een slechte dag’

Ontlading bij Dirk van Duivenbode.

Ontlading bij Dirk van Duivenbode.

Dirk van Duijvenbode heeft zichzelf maandag op een mooie primeur getrakteerd. De 28-jarige Nederlander won in het Duitse Niederhausen namelijk voor het eerst een PDC-toernooi.

Ontlading bij Dirk van Duivenbode.

Ontlading bij Dirk van Duivenbode.

In de finale van Players Championship 11 rekende de Westlander in een spannend treffen af met een andere Nederlander, Martijn Kleermaker. Die werd door Aubergenius met 8-6 in legs verslagen. De eindzege leverde hem in de deelstaat Rijnland-Palts een geldbedrag van zo’n 12.000 euro op.

„We waren allebei zenuwachtig”, zei een opgetogen Van Duijvenbode na afloop. „Toen ik dacht dat ik het af kon maken, was ik zenuwachtiger dan hij, en toen hij gooide om in de wedstrijd te blijven was hij zenuwachtiger.”

„Ik stak de laatste twee series in een uitstekende vorm en dacht dat ik een titel zou pakken, maar dat deed ik niet. De afgelopen twee dagen speelde ik zo armzalig, dus ik hoopte vandaag dat ik de eerste ronde zou winnen.”

„Aan de ene kant weet ik dat ik beter moet spelen, maar aan de andere kant is het geweldig om te winnen als je niet op je best speelt. Soms moet je winnen op een slechte dag, maar ik wil altijd goed spelen en daar denk ik dan aan. Dan valt uiteindelijk alles goed.”

Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode is overigens zeker geen kleintje bij de PDC. Hij is de nummer dertig van The Order of Merit en haalde eerder dit jaar de kwartfinales van het WK. Na onder meer een fraaie zege op Rob Cross verloor hij van Gary Anderson. In 2020 haalde Van Duijvenbode ook al de finale van de World Grand Prix, die verloor hij van Gerwyn Price, de huidige nummer een van de wereld.

Van Gerwen en Van Barneveld

Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen verloor in de tweede ronde van landgenoot Gino Vos (6-1). Raymond van Barneveld trok zich terug uit de tweede ronde. De vijfvoudig wereldkampioen voelde zich volgens zijn manager niet lekker.