Sport/Autosport
1219928146
Autosport

Ook Jos Verstappen geniet na ’lap’

Helmut Marko sneert naar Hamilton: ’Misschien denkt hij dat hij vorig jaar had moeten stoppen’

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Amsterdam - Na het dramatische begin van het seizoen voor Max Verstappen met twee DNF’s in drie races waren er zondag in Imola alleen maar blije gezichten bij Red Bull. De wereldkampioen won de sprintrace, de Grand Prix, reed de snelste ronde én zette als kers op de taart Lewis Hamilton op een ronde.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Dat laatste zorgde voor het nodige leedvermaak bij Red Bull. Na de verhitte strijd van vorig jaar hobbelt de Britse renstal van Mercedes nu ver achter de feiten aan, terwijl Verstappen - ondanks de autoproblemen - toch gewoon alweer twee races heeft gewonnen.

Toen Red Bull-topman Helmut Marko na afloop van de race voor de camera’s van SkySports verscheen, kon hij het dan ook niet laten een sneer uit te delen. „Wat denk je dat er nu door Hamilton zijn hoofd gaat?”, vroeg de verslaggever. De 78-jarige Oostenrijker antwoordde met: „Hij werd door ons op een rondje gezet, dus misschien denkt hij wel dat hij na vorig jaar had moeten stoppen.”

Ook Jos Verstappen ging in zijn column op verstappen.com in op het feit dat zijn zoon Hamilton op een ronde zette. „Ik vond het eerlijk gezegd ook mooi om te zien dat hij Hamilton op een ronde kon zetten, na wat er vorig jaar allemaal is gebeurd. Hamilton had het heel lastig, terwijl zijn teamgenoot George Russell beter in balans leek. Het gebeurt niet snel dat je de kans krijgt om een Mercedes op een ronde achterstand te rijden.”

Achtste wereldtitel

De 37-jarige Hamilton leek vorig jaar in Abu Dhabi zijn achtste wereldtitel binnen te halen, waarmee hij alleen recordhouder zou worden. Een crash van Nicolas Latifi en een safetycarsituatie gooiden echter roet in het eten, waarna Verstappen voor de eerste keer het WK won.

Hamilton trok zich daarna een tijdje terug, maar besloot dit seizoen toch weer achter het stuur te kruipen. Het verloopt vooralsnog echter allesbehalve voorspoedig voor hem en zijn team. Na vier races staat hij slechts zevende met 28e punten. De achterstand op WK-leider Charles Leclerc van Ferrari bedraagt al 58 punten.

In een nieuwe Formule 1-podcast praten verslaggever Erik van Haren en oud-coureur Christijan Albers na over de door Max Verstappen gewonnen Grand Prix van Emilia-Romagna: