Sport/Darts
1220461173
Darts

Sensatie op WK darts: ex-wereldkampioen Cross ligt eruit

Rob Cross

Rob Cross

LONDEN - Na de verrassende uitschakeling van Raymond van Barneveld door Darin Young zorgde vervolgens Kim Huybrechts zaterdagavond voor een andere sensatie. De ervaren Belg knikkerde Rob Cross, de wereldkampioen van 2018, in de tweede ronde uit het toernooi. Huybrechts won met 3-0 in sets.

Rob Cross

Rob Cross

Huybrechts schakelde een dag eerder de Nederlander Geert Nentjes uit. In die partij was het verloop vele malen spannender en won hij pas via een beslissende vijfde set (3-2). Cross kwam zaterdagavond echter totaal niet opdagen. De nummer vier van de wereld gooide slechts een gemiddelde van 89,64. Huybrechts kwam overigens ook niet boven de negentig punten per drie pijlen uit, maar was wel veel scherper op de dubbels en dat leverde hem een relatief makkelijk zege op.

De Litouwer Darius Labanauska die vorig jaar Van Barneveld nog elimineerde in Londen, was zaterdagmiddag met 3-0 te sterk voor Matthew Edgar. Labanauskas stond alleen in de laatste set twee legs af, maar kwam dus geen moment in de problemen. Zondagmiddag is in de tweede ronde Ian White zijn tegenstander.

Darius Labanauskas

Darius Labanauskas

Ook Yuki Yamada zien we terug in Alexandra Palace, hij versloeg Ryan Meikle met 3-1. De Japanner neemt het in zijn tweede wedstrijd vrijdag op tegen Darren Webster. Routinier Paul Lim redde het niet tegen Luke Woodhouse. De 65-jarige darter uit Singapore ging met 3-0 onderuit tegen Luke Woodhouse, die nu op Michael Smith stuit.

Jermaine Wattimena werd zaterdagmiddag uitgeschakeld door Luke Humphries. Hij verloor in een thriller van de jeugdwereldkampioen. Wattimena ging pas in de allesbeslissende ’sudden death’ leg onderuit.

Programma zaterdag 14 december vanaf 13.30 uur

Darius Labanauskas - Matthew Edgar 3-0

Ryan Meikle - Yuki Yamada 1-3

Luke Woodhouse - Paul Lim 3-0

Jermaine Wattimena - Humphries/Petersen (tweede ronde) 2-3

Programma zaterdag 14 december vanaf 20.00 uur

Mark McGeeney - Matt Campbell (eerste ronde) 3-1

Jamie Hughes - Zoran Lerchbacher (eerste ronde) 2-3

Raymond van Barneveld - Darin Young (eerste ronde) 1-3

Rob Cross - Huybrechts/Nentjes (tweede ronde) 0-3

Uitslagen vrijdag 13 december

Jelle Klaasen - Kevin Burness 3-1

Kim Huybrechts - Geert Nentjes 3-2

Luke Humphries - Devon Petersen 3-1

Michael van Gerwen - Jelle Klaasen 3-1