Sport/Autosport
122138
Autosport

F1-racer verkiest Indy 500 boven GP Monaco

Alonso: 'Bewijzen dat ik de beste ter wereld ben'

Fernando Alonso.

Fernando Alonso.

Fernando Alonso wil bewijzen dat hij de allerbeste is door grote autoraces buiten de Formule 1 te winnen.

Fernando Alonso.

Fernando Alonso.

"Ik weet dat het niet gebruikelijk is, maar vroeger gebeurde het wel", vertelde de McLaren-coureur voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein. De Spanjaard mist de GP van Monaco, eind mei, om dat weekend in de befaamde Indy 500 in Amerika te kunnen debuteren.

Schumacher

"Om te bewijzen dat ik de beste ter wereld ben, kan ik twee dingen doen. Óf nog zes F1-wereldtitels winnen, zodat ik er één meer dan Michael Schumacher heb, of winnen in andere disciplines."

Alonso wil zo de zogeheten officieuze 'tripple crown of motorsport' winnen, door naast de Grand Prix van Monaco (die hij in 2006 en 2007 won) ook te zegevieren in de Indy 500 én de 24 uur van Le Mans. De enige coureur die daar ooit in is geslaagd, is Graham Hill.

Le Mans

"Tijdens mijn eerste Indy 500 wil ik vooral genieten en leren, maar ook winnen. Daarnaast wil ik zo snel mogelijk ook Le Mans rijden. Daar waren al mogelijkheden voor toen ik nog bij Ferrari reed, maar nu zijn er ook opties."

Alonso ziet zijn keuze als iets goeds voor de hele autosportwereld: "Formule 1 zal hierdoor bekender worden in Noord-Amerika, wat we allemaal graag willen. En voor de Indy 500 is het goed om F1-coureurs als deelnemers te hebben."