Sport/Tennis
1221708087
Tennis

Spanjaard direct uitgeschakeld: David Goffin te sterk in straight sets

Verrassing: lucky loser wint in Kazachstan van nummer 1 van de wereld Alcaraz

Carlos Alcaraz is pas net de nummer 1.

Carlos Alcaraz is pas net de nummer 1.

TOKIO - Carlos Alcaraz is niet voorbij de openingsronde gekomen op het ATP-toernooi van Astana. De mondiale nummer 1 verloor van de Belg David Goffin, die als lucky loser werd toegelaten in Kazachstan. Het werd 7-5 6-3 voor de mondiale nummer 66.

Carlos Alcaraz is pas net de nummer 1.

Carlos Alcaraz is pas net de nummer 1.

Goffin maakte het na een uur en 47 minuten af op zijn eerste wedstrijdpunt nadat hij in de tweede set bij 5-1 al had nagelaten het duel uit te maken. De voormalig nummer 7 van de wereld won na een 15-30-stand de laatste drie punten ondanks dat de wisselvallig spelende Alcaraz met gewaagd tennis het duel nog probeerde te verlengen.

Voor de 19-jarige Alcaraz was het zijn eerste duel op de ATP Tour als aanvoerder van de wereldranglijst. Vorige maand leed hij ook al een nederlaag in de Daviscup, tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime.

Goffin werd op het laatste moment aan het schema toegevoegd, als vervanger van de geblesseerde Deen Holger Rune.

Ook Casper Ruud snel uitgeschakeld

De Noor Casper Ruud werd eerder op de dag al in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Tokio uitgeschakeld. De nummer 3 van de wereld verloor met 6-3 6-3 van de Spanjaard Jaume Munar, die 58e staat op de wereldranglijst.

De 23-jarige Ruud was als eerste geplaatst in de Japanse hoofdstad. Vorige week verloor hij in Seoel ook al vroegtijdig, toen in de kwartfinales.

Ruud haalde dit jaar de finale op Roland Garros en de US Open. Op de US Open was hij één zege verwijderd van de nummer 1-positie op de wereldranglijst. In de eindstrijd verloor hij van Alcaraz.

Het toernooi van Tokio werd de afgelopen twee jaar van de kalender geschrapt wegens de uitbraak van het coronavirus.