Sport/Voetbal
1222645838
Voetbal

Ook Frenkie de Jong bedankt Nederlander

Memphis Depay bedankt ’mister’ Ronald Koeman: ’Je hebt mijn loopbaan een nieuwe boost gegeven’

Ronald Koeman en Memphis Depay.

Ronald Koeman en Memphis Depay.

Memphis Depay heeft op mooie wijze afscheid genomen van Ronald Koeman. De Nederlandse trainer werd woensdag ontslagen bij FC Barcelona en de aanvaller van de Catalanen staat op sociale media stil bij het vertrek van de man aan wie hij veel te danken heeft.

Ronald Koeman en Memphis Depay.

Ronald Koeman en Memphis Depay.

Toen Koeman vorig jaar het Nederlands elftal verruilde voor Barcelona deed de oefenmeester zijn best om Memphis aan te trekken. Hoewel die poging mislukte, kon de transfervrije Memphis afgelopen zomer wel worden aangetrokken. Memphis heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het zijn droom was om het shirt van Barca te mogen dragen en mede door Koeman is die droom dus werkelijkheid geworden.

„Je hebt mijn loopbaan een nieuwe boost gegeven”, schrijft de Oranje-international bij de foto. „Ik ben daar erg dankbaar voor. Ik heb ontzettend veel respect voor jou als coach, maar nog meer als mens. Ik hoop dat we in de toekomst nog eens met elkaar kunnen samenwerken. Bedankt, mister.”

Ook middenvelder Frenkie de Jong van Barcelona dankte Koeman op Instagram: „Je bent een geweldige coach en een fantastisch mens. Bedankt voor alles.”