Sport/Autosport
12243305
Autosport

Red Bull-teambaas Christian Horner: ‘Dat is erg frustrerend’

Christian Horner

Christian Horner

PORTIMÃO - Red Bull Racing-teambaas Christian Horner baalt dat zijn topcoureur Max Verstappen in Portugal opnieuw tegen track limits is aangelopen. De Brit noemt het optreden van de wedstrijdleiding daarbij ‘inconsistent’.

Christian Horner

Christian Horner

Horner wees er in Portimão op dat Verstappen de enige was die gestraft werd, nadat hij in zijn snelste rondje de limiet overschreed in bocht 14. ,,Maar in de beginfase van de race werd Sergio Pérez ook ingehaald door Lando Norris, die helemaal buiten de baan kwam, en daar werd niet tegenop getreden”, aldus Horner. ,,Dat is opnieuw een voorbeeld van een inconsistent beleid. Dat hele debat rond track limits is frustrerend. In Bahrein moest Max zijn leidende positie teruggeven aan Lewis Hamilton, hier werd zaterdag zijn snelste tijd in de kwalificatie afgenomen waardoor hij pole position misliep en tijdens de race zijn snelste rondje. Dat zijn kostbare punten.”

"De Formule 1 is vooralsnog de grote winnaar"

Desgevraagd stelt race-directeur Michael Masi dat na het bestuderen van de beelden bleek dat Norris de limiet niet helemaal overschreed bij de move met Pérez. Volgens Masi is het beleid aangaande track limits juist wel ‘consistent’. ,,Alles is duidelijk uitgelegd aan alle betrokkenen.”

De teambaas van Red Bull was verder redelijk tevreden over het verloop van het weekeinde in Portugal. Verstappen hield daarin de schade beperkt, door als tweede te finishen achter Hamilton. ,,Zeker op de harde band was Mercedes in het voordeel. Dit circuit lag ons vorig jaar ook al niet zo. Een tweede plek is dan prima. Het is heel close tussen Mercedes en Red Bull. Dat is heel bemoedigend. Dit is een prima prestatie voor ons, op een circuit waar we vorig jaar nog ruim dertig seconden toegaven.”

Volgens Horner is het voor conclusies nog te vroeg. Hij erkent dat er na de volgende race in Barcelona meer valt te zeggen over de verhoudingen. ,,Het is duidelijk dat twee teams erbovenuit steken. In Portugal waren de omstandigheden zo moeilijk, gezien de wind en het lage gripniveau. Barcelona is een vrij standaard circuit. Dan ga je echt zien waar de sterke en zwakke punten liggen. De Formule 1 is vooralsnog de grote winnaar.”