Sport/Autosport
122466
Autosport

Belg wil vervolg geven aan indrukwekkend F1-debuut

Vandoorne optimistisch over kansen in Bahrein

Stoffel Vandoorne.

Stoffel Vandoorne.

Stoffel Vandoorne verraste vorig jaar de F1-wereld tijdens de Grand Prix van Bahrein en hoopt dat nu wederom te kunnen doen.

Stoffel Vandoorne.

Stoffel Vandoorne.

 

De Belg werd vorig seizoen voor de Formule 1-race in het Midden-Oosten last-minute opgeroepen door zijn team McLaren, als vervanger voor de geblesseerde Fernando Alonso. Hij verbaasde vriend en vijand door ondanks zijn gebrek aan ervaring en de armlastige Honda-motor als tiende te finishen en het eerste WK-punt voor de renstal te scoren.

"Het is goed om terug te zijn, zeker nadat het vorig jaar zo goed ging", stelt Vandoorne voorafgaand aan het komende Grand Prix-weekeinde. "Nu is er veel anders. Ik heb dit seizoen gewoon de eerste twee races gereden en meer ervaring. We zitten nog in een lastige situatie met het team (dat nog steeds met een zwakke Honda-motor rijdt, red.) maar willen bewijzen dat we een stap voorwaarts kunnen zetten."

De Belg is nu wel verzekerd van een racestoeltje voor het hele jaar. Toch moet Alonso wederom vervangen worden - wanneer de Spanjaard eind mei de GP van Monaco mist om de Indy 500 te kunnen rijden. Vandoorne, grappend: "Ach, laat ik dan maar de 24 Uur van Spa gaan rijden in plaats van de Hongaarse GP dit jaar!"