Sport/Tennis
1226083552
Tennis

Lesley Pattinama-Kerkhove strandt in Melbourne, zege Naomi Osaka en Simona Halep

Lesley Pattinama-Kerkhove.

Lesley Pattinama-Kerkhove.

Lesley Pattinama-Kerkhove heeft het in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Melbourne niet gered tegen Viktorija Golubic. De als zesde geplaatste Zwitserse was duidelijk te sterk voor de 30-jarige Nederlandse: 6-3 6-0. Pattinama-Kerkhove had via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikt.

Lesley Pattinama-Kerkhove.

Lesley Pattinama-Kerkhove.

De Zeeuwse versloeg de Australische Seone Mendez, toegelaten met een wildcard, in de eerste ronde in twee sets. Golubic, de nummer 43 van de wereld, was echter van een andere orde. De 29-jarige Zwitserse had 1 uur en 9 minuten nodig om Pattinama-Kerkhove te verslaan.

De Nederlandse staat 158e op de wereldranglijst. Pattinama-Kerkhove is na het stoppen van Kiki Bertens de nummer 2 van Nederland, achter Arantxa Rus. Rus is rechtstreeks toegelaten tot de Australian Open, Pattinama-Kerkhove moet volgende week kwalificaties spelen voor het grandslamtoernooi in Melbourne.

Osaka en Halep overtuigen

Naomi Osaka en Simona Halep boekten beiden een overtuigende zege in Melbourne. De als eerste geplaatste Osaka was in de tweede ronde binnen een uur klaar met de voor België uitkomende Maryna Zanevska: 6-1 6-1. Halep stond slechts één game meer af in haar ontmoeting met haar landgenote Elena-Gabriela Ruse (6-2 6-1).

Osaka en Halep kwamen om uiteenlopende redenen afgelopen seizoen weinig in actie. De Japanse kampte met mentale problemen, de Roemeense met fysieke. Beiden zijn daardoor uit de mondiale top 10 gevallen.

Osaka, de huidige nummer 13 van de wereld, verdedigt later deze maand haar titel op de Australian Open. De Japanse begon met een moeizame zege aan het WTA-toernooi van Melbourne, maar maakte in haar tweede partij wel indruk. Osaka treft de Duitse Andrea Petkovic in de kwartfinales.

De als tweede geplaatste Halep, twintigste op de mondiale ranglijst, gaat het opnemen tegen Viktorija Golubic. De Zwitserse versloeg Lesley Pattinama-Kerkhove (6-3 6-0).