Sport/Voetbal
1227501493
Voetbal

Daley Blind: ’Zand in de ogen van Chelsea’

Daley Blind was vrij duidelijk over het optreden van Ajax tijdens de nipt gewonnen uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-1).

„Dit was denk ik onze slechtste wedstrijd in de laatste twee jaar”, zei hij. „We zijn echt heel goed weggekomen.” Blind zag RKC voor rust enkele opgelegde kansen missen. De hekkensluiter van de eredivisie was in de slotfase ook nog dichtbij de 2-2. „We stonden organisatorisch niet goed en waren niet scherp”, zei Blind.

„Zij speelden vaak een lange bal maar vervolgens was die bal nooit voor ons. Soms zitten deze dagen er helaas tussen en dan moet je zorgen dat je wint”, zei de verdediger voor de camera van FOX Sports. „Hopelijk hebben we Chelsea wat zand in de ogen gestrooid. Dan hebben we ons missie volbracht, vandaag”, verwees Blind met een glimlach naar het thuisduel van komende woensdag in de Champions League.

„Het is wel lekker dat je dit soort afschuwelijk slechte wedstrijd zo afsluit. Daar gaat het om. We moeten wel bij ons zelf te rade gaan. Dit mag nooit meer gebeuren.”