Sport/Voetbal
1229889338
Voetbal

Wiegman: ’Nu niet zeuren’

Sarina Wiegman

Sarina Wiegman

EINDHOVEN - Bondscoach Sarina Wiegman zag in de EK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Rusland heel wat dingen misgaan.

Sarina Wiegman

Sarina Wiegman

„Maar we winnen met 2-0 en hebben weer de ’nul’ gehouden. Dan ga ik nu niet zeuren over de dingen die verkeerd gingen. Daar gaan we de volgende keer weer mee aan de slag”, zei Wiegman in Eindhoven.

Na vier wedstrijden heeft haar ploeg in groep A de maximale score van 12 punten. Ook Rusland, op papier de sterkste tegenstander, kon Oranje niet echt in de problemen brengen. „Ze speelden heel dicht op elkaar, met vier verdedigers en vijf spelers daar vlak voor. De ruimte tussen de linies was heel klein. Dan moet je snel van kant wisselen en soms de bal achter hun verdediging leggen om dat uit elkaar te spelen. Dat lukte alleen niet continu, we hadden wat slordige momenten”, aldus Wiegman.

De bondscoach moest bij afwezigheid van vijf vaste krachten heel wat ’vaste’ reserves opstellen. Echt overtuigen konden die invalsters niet. Wiegman: „We zijn over het algemeen wel wat breder geworden de laatste jaren. Maar we zijn nog niet zo ver dat we twee volwaardige teams kunnen opstellen.”