Sport/Voetbal
1231948546
Voetbal

Telefoontje Brands trok Van Nistelrooy over de streep bij PSV

Ruud van Nistelrooy op de eerste training van PSV

Ruud van Nistelrooy op de eerste training van PSV

EINDHOVEN - Een telefoontje van de nieuwe algemeen directeur van PSV, Marcel Brands, trok Ruud van Nistelrooy over de streep om de nieuwe hoofdtrainer van de Eindhovenaren te worden. „Dat was het grote kantelpunt.”

Ruud van Nistelrooy op de eerste training van PSV

Ruud van Nistelrooy op de eerste training van PSV

In eerste instantie had Van Nistelrooy nog ’nee’ gezegd tegen Toon Gerbrands. „Je bent net begonnen als trainer en zo sta je er op dat moment dan in. Dan verandert er wat in de organisatie met de komst van Brands. Een nieuw project. En dat kwam als een duveltje uit een doosje. Toen zijn de kaarten anders komen te liggen. Ik voelde dat ik onderdeel wilde uitmaken van deze nieuwe start. En ik heb het idee dat dat is gebeurd”, zo vertelt hij op de persconferentie.

Om te vervolgen: „Met een andere directeur weet je dat er een nieuwe koers gevaren zal worden. Het is nu niet ondersteboven gezet, maar wel met andere accenten. Ook met de rol naar mij toe. En daar wilde ik graag deel van uitmaken. Dat was het grote kantelpunt. En laat ik voorop stellen: niets dan goeds over Toon. Maar ik kreeg een telefoontje van Marcel. En toen zat ik daarna in de wachtstand. Ik hoopte er wel op.”

Hij zag vorig seizoen veel wedstrijden van PSV. Over een nieuwe speelstijl kon hij nog niet superveel zeggen, maar: „Er gaan wel dingen veranderen.”

Van Nistelrooy wil met PSV landstitel winnen

Van Nistelrooy wil in zijn eerste seizoen als trainer van PSV de landstitel winnen. PSV werd in de afgelopen veertien jaar slechts drie keer kampioen, in 2018 voor het laatst.

„Bij PSV hoort de doelstelling dat je nationaal voor alle prijzen gaat. Dat vind ik gewoon”, zei Van Nistelrooy. Zijn voorganger Roger Schmidt wees vaak op het verschil in begrotingen tussen Ajax en PSV. Van Nistelrooy: „Ik kijk daar nooit zo naar. Ik vind het geloof dat je het kan behalen heel belangrijk. En dat geloof is er. Dat is hoe ik sport beleef, als een missie, als een emotie, als strijd, als passie. Als alles. En dat dan delen met de supporters is het ultieme. Dat is waar het om draait.”