Sport/Tennis
1233099996
Tennis

’Novak Djokovic mag weer meedoen aan Australian Open’

Novak Djokovic

Novak Djokovic

MELBOURNE - De ongevaccineerde Novak Djokovic kan begin 2023 weer deelnemen aan de Australian Open. Hij zou ’vrijgegeven zijn’, om zodoende op jacht te gaan naar een volgende eindzege daar. Dit meldt de Australische krant Herald Sun. ’Djoko’ won al negen keer het grandslam-toernooi in Melbourne.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Djokovic won eerder dit jaar op Wimbledon zijn 21e grandslamtitel, één minder dan recordhouder Rafael Nadal. Op Roland Garros verloor hij in de kwartfinales van de Spanjaard.

Bij de US Open mocht hij dan weer niet meedoen. Het probleem is - zoals bekend - dat Djokovic zich niet wil laten inenten tegen het coronavirus, een voorwaarde om de Verenigde Staten binnen te komen. Dat kostte hem al meerdere belangrijke toernooien. Zo miste Djokovic eerder dit jaar dus al de Australian Open. De huidige nummer zes van de wereld reisde toen wel af naar Melbourne, wat tot een grote rel leidde.

Djokovic kreeg op de luchthaven in januari van dit jaar te horen dat hij alsnog het land uit moest, omdat hij geen geldig vaccinatiebewijs en geen goede reden had voor een medische vrijstelling. De Serviër schakelde het federale gerechtshof in om de zaak opnieuw te bekijken, maar kreeg nul op het rekest.