Sport/Voetbal
1234750094
Voetbal

Afscheidslunch Slutsky: ’Ik hou van jullie’

Er zijn trainers die op voet van oorlog staan met een spelersgroep op het moment dat ze vertrekken, maar dat is bij Leonid Slutsky bepaald niet het geval.

Slutsky nam dinsdag met een lunch afscheid van de spelers van Vitesse. Op Instagram heeft de aaibare Rus een foto van hem en de selectie van de club uit Arnhem geplaatst. „De laatste lunch. Ik hou van jullie, jongens”, schrijft hij erbij. De post van Slutsky leverde al bijna 60.000 likes op.

De 48-jarige Rus stapte afgelopen weekeinde op bij Vitesse na de vijfde nederlaag op een rij in de Eredivisie. Na de 3-2 zeperd bij SC Heerenveen vond Slutsky het genoeg geweest. Hij stond ruim anderhalf jaar aan het roer bij Vitesse. Eerder was onder meer bondscoach van Rusland.

Slutsky had niet het idee dat hij de nummer zes van de Eredivisie er weer bovenop kan brengen na een matige reeks. De Arnhemmers waren nog fantastisch aan het seizoen begonnen en beleefden de beste seizoensstart uit de geschiedenis van de club. Interim-trainer Joseph Oosting moet Vitesse uit het slop helpen.