Sport/Voetbal
1235183383
Voetbal

André Onana traint weer bij het eerste van Ajax

André Onana

André Onana

André Onana kan weer meetrainen met het eerste elftal van Ajax. Dat hebben de Amsterdammers bekendgemaakt.

André Onana

André Onana

De keeper mocht vanaf begin september na een langdurige schorsing al meetrainen met Ajax, maar dat deed hij toe nu toe bij Jong Ajax.

Onana testte eind oktober vorig jaar bij een onaangekondigde dopingcontrole positief op furosemide. Het verboden middel zat volgens de keeper in de plaspillen van zijn zwangere vrouw, die hij naar eigen zeggen voor aspirines had aangezien toen hij zich niet lekker voelde. De straf werd teruggebracht naar negen maanden en Onana mag vanaf 4 november ook weer wedstrijden spelen.

"Belang van Ajax voorop"

Ajax verwachtte dat Onana afgelopen zomer zou vertrekken en speelde daar al op in door met Remko Pasveer en Jay Gorter twee nieuwe keepers te halen. „Voor ons stond vast dat André afgelopen zomer een transfer zou maken”, zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars. „Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Mijn standpunt over zijn situatie was helder, maar daarna kwam het nieuws dat Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Het belang van Ajax staat voorop en zo bezien is het goed dat hij zich weer bij het eerste elftal meldt.”

„Niemand is blij met de situatie die door de schorsing ontstaan is”, aldus Ajax-trainer Erik ten Hag. „Maar we moeten ook niet naïef zijn. André is een fantastische keeper die veel voor Ajax heeft betekend en hij is fit. Vanaf begin september mag hij weer bij Ajax trainen en dat doet hij elke dag vol overgave. Voor Ajax is het belangrijk dat wij een brede en goede selectie tot onze beschikking hebben, daarin is plaats voor André. Dus hij meldt zich vanaf nu weer op het trainingsveld bij de A-selectie.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop