Sport/Tennis
1235516097
Tennis

Murray bij Australian Open terug in enkelspel grandslam

Andy Murray

Andy Murray

MELBOURNE - Andy Murray maakt in januari bij de Australian Open zijn rentree in het enkelspel van een grandslam. Dat heeft de organisatie van het evenement in Melbourne bevestigd.

Andy Murray

Andy Murray

Vorig jaar speelde de nu 32-jarige Murray, voormalig nummer 1 van de wereld, in Australië voor de laatste keer op het hoogste niveau. Na zijn nederlaag in de eerste ronde besloot hij, opnieuw, een operatie aan een heup te laten uitvoeren. De afgelopen zomer al keerde de Brit terug op de baan, op Wimbledon deed hij mee aan het gemengd- en mannendubbel. Inmiddels is hij op de ATP-toernooien ook al weer actief in het enkelspel.

Murray was vijf keer verliezend finalist in Melbourne. Op Wimbledon, waar hij twee keer het individuele toernooi won, stond hij in het dubbelspel met onder meer Serena Williams op de baan. In augustus keerde hij in Cincinnati terug in het enkelspel. Vorige week stond Murray nog in de kwartfinale bij de Chinese Open in Peking. In de ranking staat hij momenteel op de 289e plaats.

Hopen op Clijsters

De organisatie van de Australian Open liet verder doorschemeren te hopen op de komst van Kim Clijsters, winnares van het toernooi in 2011. De 36-jarige Belgische, jaren geleden al gestopt, kondigde onlangs aan terug te keren op de baan.