Sport/Voetbal
12359
Voetbal

Clubs noemen uitlatingen Van Praag 'ontluisterend'

De clubs zijn boos op Michael van Praag.

De clubs zijn boos op Michael van Praag.

De clubs in de Eredivisie en Jupiler League herkennen zich totaal niet in de stevige uitlatingen van Michael van Praag. De 69-jarige Amsterdammer werd dinsdag herkozen als bondsvoorzitter, maar voelde zich naar eigen zeggen geschoffeerd in een gesprek met een afvaardiging van de clubs uit de twee profdivisies.

De clubs zijn boos op Michael van Praag.

De clubs zijn boos op Michael van Praag.

In een statement hebben de andere deelnemers van het gesprek een andere lezing. "Alle deelnemers aan het gesprek van clubzijde en vanuit de entiteiten ECV en CED herkennen zich totaal niet in de woorden van Van Praag in de toespraak na afloop van zijn verkiezing en later in de media en vinden het ontluisterend dat hij dit op deze wijze op het door hem gekozen moment naar buiten brengt. Er is dinsdagmiddag achter gesloten deuren een stevig gesprek gevoerd op inhoud met kritische vragen die deels over het verleden en deels over de toekomst gingen. Michael van Praag heeft daarbij volop de gelegenheid gekregen om alle vragen te beantwoorden en om zaken te benoemen die hij aan de orde wilde stellen", is de uitleg van de clubs.

Aanwezig bij het gesprek waren Eric Gudde (Feyenoord en commissaris ECV), Robert Eenhoorn (AZ en commissaris ECV), Joost de Wit (Vitesse), Wilco van Schaik (FC Utrecht), Berry van Gool (Willem II), Wim Biesterveld (FC Volendam), Pieter de Waard (Telstar) en Paul Penders (MVV). Jacco Swart was namens de Eredivisie CV aanwezig, Marc Boele namens de Coöperatie Eerste Divisie.

Michael van Praag werd dinsdag herkozen

Michael van Praag werd dinsdag herkozen

'Geen vervelend gesprek'

"Dit gesprek met de bondsvoorzitter heeft plaatsgevonden op verzoek van de clubs om duidelijk te krijgen welke resultaten hij voor de clubs binnen de KNVB en binnen de UEFA heeft bereikt en welke plannen en ambities hij voor de komende jaren nog heeft. Zowel tijdens het gesprek, als ook tijdens de speeches van Van Praag in de KNVB vergaderingen voorafgaand aan de verkiezing, heeft de bondsvoorzitter op geen enkele wijze blijk gegeven het een zeer vervelend gesprek te hebben gevonden."

Van Praag werd dinsdag herkozen, maar unaniem was de steun zeker niet getuige de 21 onthoudingen en één tegenstem van de 58 stemgerechtigden. (Erik van Haren)