Sport/Tennis
1236436446
Tennis

Kiki Bertens blijft toch in Amerika

Elise Tamaëla en Kiki Bertens

Elise Tamaëla en Kiki Bertens

INDIAN WELLS - Kiki Bertens zou na de recente afgelasting van Indian Wells huiswaarts keren, maar heeft samen met haar coach Elise Tamaëla toch besloten om in Amerika te blijven. Het ’vijfde grand slam’ in Indiana Wells werd deze week vanwege het coronavirus geschrapt. Er bestaat echter nog altijd een reële kans dat het tennistoernooi van Miami (maandag 23 maart tot en met zondag 5 april) wel doorgaat.

Elise Tamaëla en Kiki Bertens

Elise Tamaëla en Kiki Bertens

„Het is erg jammer en bizar, maar er was geen mogelijkheid dit toernooi door te laten gaan. Ze wilden het nog zonder toeschouwers gaan proberen, maar door de afgekondigde noodtoestand mocht dit niet van de provincie. We kunnen er niet zoveel mee en wachten de verdere beslissingen af. Er is nog een hoop onduidelijkheid”, reageerde Tamaëla eerder op de afgelasting van het toernooi in Indian Wells en de verdere ontwikkelingen richting Miami.

Het kamp-Bertens wilde aanvankelijk dus het nieuws over het wel of niet plaatsvinden van het volgende toernooi in Nederland afwachten. Maar het risico dat Bertens & co daarna mogelijk niet meer zomaar Amerika binnenkomen en in quarantaine zouden geplaatst kunnen worden, lijkt te groot. Daarom wachten zij het nieuws nu toch in de Verenigde Staten af.

Demi Schuurs, die deze week in Indian Wells haar opwachting zou maken in het dubbelspel, is wel naar Nederland teruggekeerd. Dubbelspecialist Wesley Koolhof stond maandag net op het punt om naar de Verenigde Staten af te reizen. „Ik was ’gelukkig’ nog thuis en toen ik wakker werd om naar Schiphol te gaan, zag ik de appjes en e-mails over de afgelasting”, aldus Koolhof. „Ik ben benieuwd naar Miami, maar het zou raar zijn als dat toernooi wel door zou gaan.” Koolhof haalde vorig jaar de finale in Miami.

Coach Sven Groeneveld pleitte er voor om Indian Wells en Miami na de US Open te spelen. De twee toernooien zouden dan de Aziatische tournee kunnen vervangen. Jamie Murray, de broer van Andy Murray, maakt zich al zorgen over de rest van het tennisseizoen. „Het is geen goed teken voor de tour dat één besmetting dit teweegbrengt. Miami heeft meer besmettingen en in Monte Carlo en Italië staat het leven stil. En Roland Garros? En Wimbledon?!”, schreef de Brit op Twitter.