Sport/Voetbal
1236652363
Voetbal

Vraagtekens rond Lozano bij PSV

Hirving Lozano is hard op weg naar Napoli.

Hirving Lozano is hard op weg naar Napoli.

De kans is groot dat Hirving Lozano zijn laatste wedstrijd voor PSV heeft gespeeld. De Eindhovense club is sinds maandag in gesprek met Napoli over een transfer van de Mexicaan, die zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met een lichte blessure uitviel.

Hirving Lozano is hard op weg naar Napoli.

Hirving Lozano is hard op weg naar Napoli.

Trainer Mark van Bommel wist woensdag nog niet of Lozano nog bij de selectie zit voor het thuisduel met FK Haugesund, in de derde voorronde van de Europa League. „Lozano heeft dinsdag niet met de groep meegetraind. We moeten even kijken of hij inzetbaar is, we spelen natuurlijk pas donderdagavond”, aldus Van Bommel.

Als Lozano wel fit is, maar de transfer met Napoli is nagenoeg rond, speelt de buitenspeler naar alle waarschijnlijkheid niet. Het risico op een blessure is dan te groot. Zolang Lozano PSV’er is, zal Van Bommel hem als één van zijn spelers beschouwen en afwegen of hij hem kan gebruiken. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de coach gaat gokken met de benen van Lozano en het transferbedrag dat deze nu waard zijn. „En ja, het kan zomaar zijn dat de cluh mij adviseert: Mark, het is toch niet zo verstandig om hem nu te laten spelen. En moeten we dat risico dan nemen?”

Mocht de trainer hem willen gebruiken, dan is Lozano er zeker nog met zijn hoofd bij, constateert hij. „Honderd procent. Het moet ook helemaal niet uitmaken waar je naartoe gaat of voor hoeveel geld. Maar dat zou betekenen dat iedere speler die voor een heel grote transfer staat, voor een heel groot bedrag naar een heel mooie club kan, dat het betekent dat hij niet voor zijn eigen club wil of kan uitkomen. Dan heb je tot 31 augustus te maken met een aantal spelers die je niet kunt opstellen. Maar soms is het zo ver dat het niet kan? Dat is het grijze gebied. Soms kan het wel, soms niet. Daarom kun je ook niet consequent zijn daarin.”

PSV zal meer dan 40 miljoen euro ontvangen van Napoli voor de Mexicaanse international, een clubrecord. Een deel van dat bedrag gaat naar zijn vorige werkgever, de Mexicaanse club CF Pachuca, maar PSV houdt netto meer over dan het destijds overhield voor de transfer van Memphis Depay naar Manchester United (hij vertrok alles bij elkaar voor 34 miljoen euro).

PSV verdedigt donderdag in Eindhoven een voorsprong van 1-0 uit de eerste wedstrijd. Bij winst spelen de Brabanders in de laatste voorronde van de Europa League tegen het Oostenrijkse Austria Wien of het Cypriotische Apollon Limassol. De Cyprioten wonnen vorige week met 1-2 in Oostenrijk.