Sport/Wielrennen
1236704132
Wielrennen

’Het was een verschrikkelijk ongeluk van 70 kilometer per uur’

Sunweb-renner Maas (19) zwaargewond na aanrijding

Edo Maas

Edo Maas

Edo Maas, de 19-jarige renner van de opleidingsploeg van Team Sunweb, is zondag met zware verwondingen opgenomen in een ziekenhuis in Milaan.

Edo Maas

Edo Maas

De Nederlander kwam in de afdaling van de Madonna del Ghisallo - hij reed de Piccolo Lombardia - in aanraking met een auto. De wagen was plotseling het parcours op komen rijden, meldt Team Sunweb.

Er zijn meerdere breuken in zijn nek, rug en gezicht geconstateerd. Volgens zijn familie is hij wel stabiel en buiten levensgevaar. Er volgt nog nader onderzoek naar de rest van zijn verwondingen.

De vriendin van Maas en zijn familie zijn nu bij hem in Milaan, de teamdokter zal later volgen. Sunweb vraagt mensen de privacy van Maas te respecteren.

De Fransman Edouard Bonnefoix koerste op dat moment bij Maas en zag het gebeuren, laat hij weten op Twitter. „We achtervolgden om in een groep te komen in de afdaling. Daarna stak een auto van rechts de weg over. Ik weet niet hoe dat mogelijk was, maar ik denk dat de bestuurder van zijn privéterrein kwam en ons niet zag aankomen. Het was een verschrikkelijk ongeluk van 70 kilometer per uur. Omdat we slechts met zijn tweeën waren, denk ik dat slechts enkele toeschouwers getuige waren. Ik wist de auto op het laatste moment te ontwijken. Omdat we uit een bocht kwamen, begreep ik de situatie niet helemaal.”