Sport/Darts
1236785801
Darts

Michael van Gerwen wint ook laatste groepsduel

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen, die al zeker was van een vervolg van de Grand Slam of Darts, won donderdagavond ook zijn derde groepswedstrijd. Joe Cullen kon met een 5-3 nederlaag naar huis. In de achtste finales komt Van Gerwen uit tegen de Schot Gary Anderson.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

Van Gerwen is bij de Grand Slam of Darts drievoudig kampioen. Hij won de hoofdprijs in 2015, 2016 en 2017. De Welshman Gerwyn Price is titelverdediger. Hij is de kampioen van 2018 en 2019.

Dit jaar ligt er voor de winnaar een check van 140.000 euro klaar.

Wereldkampioen Peter Wright uit Schotland haalde de laatste zestien niet. Hij verloor in zijn derde partij van de Zuid-Afrikaan Devon Petersen: 2-5. Price ontsnapte aan een vroegtijdige aftocht door na een achterstand (2-4) alsnog te winnen van de Brit Ryan Joyce.

Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode

Over en uit voor Van Duijvenbode

De Grand Slam of Darts is voorbij voor Dirk van Duijvenbode. De 28-jarige Nederlander kreeg in zijn derde groepswedsdtrijd een draai om zijn oren van Ian White. De 50-jarige Engelsman won met 5-1. White pakte al zijn dubbels, Van Duijvenbode overigens ook in de enige leg die hij won.

Van Duijvenbode, die een maand geleden nog de finale haalde van de World Grand Prix, begon het prestigieuze dartstoernooi sterk. Hij stuntte tegen wereldkampioen Wright. In zijn tweede partij ging de Nederlander onderuit tegen de Zuid-Afrikaan Devon Petersen.

Wattimena

Jermaine Wattimena kon woensdag zijn koffers al pakken. De 32-jarige Nederlander verloor in Groep F van de Australiër Damon Heta en die tweede nederlaag in zijn poule betekende uitschakeling. Eerder had Wattimena verloren van de Engelsman James Wade.