Sport/Darts
1239128
Darts

Aankomende tegenstander Suljovic hielp met tip

Emotionele Van Peer: 'Heb dik van mezelf gewonnen'

Berry van Peer

Berry van Peer

Berry van Peer plaatste zich maandagavond voor de achtste finale van de Grand Slam of Darts en boekte daarmee een overwinning op zichzelf.

Berry van Peer

Berry van Peer

De Brabander is deze dagen een van de meest opvallendste spelers op het toernooi in Wolverhampton. Van Peer won van Simon Whitlock en verloor van Gary Anderson, maar voert vanwege zijn opspelende darteritus voornamelijk een gevecht met zichzelf.

Zeven matchdarts 

Van Peer had na zijn winst op Whitlock en nederlaag tegen Anderson het bereiken van de achtste finale tegen Cameron Menzies in eigen hand. Een overwinning betekende een plaats bij de laatste zestien voor de man uit Sprundel. Die stelde hij door een 5-4 zege op Menzies veilig, nadat de Schot liefst zeven(!) matchdarts had gemist.

"Ik heb met man en macht gestreden en dik van mezelf gewonnen", zei Van Peer na afloop tegenover RTL7. "Mensur Suljovic zei: 'Je moet gewoon gaan staan en gooien. Maakt niet uit wat je raakt, als de pijlen maar in het bord zitten.' En een aantal spelers had aangeboden om shafts van hen te gebruiken."

Dromen

De emotionele Van Peer plaatste zich uiteindelijk voor de achtste finale, waar hem woensdagavond een confrontatie met 'tipgever' Suljovic wacht. "Dromen komen toch uit", aldus de Brabander. "En het maakt niet uit hoe. Hier kan ik wat mee, deze overwinning doet me echt heel goed."