Sport/Voetbal
1239416038
Voetbal

Afellay: ’Wanprestatie’ PSV in KNVB-beker

Routinier Ibrahim Afellay draaide er na de ontsnapping van PSV in de KNVB-beker bij tweededivisieclub GVVV (1-2, na verlenging) niet omheen. „Ik denk dat we hier een wanprestatie hebben geleverd”, bekende hij bij FOX Sports. „We hebben gewonnen, dat is het enige positieve van deze avond. Snel vergeten maar.”

Afellay, die in de 62e minuut mocht invallen van interim-coach Ernest Faber, wist niet wat PSV in Veenendaal mankeerde. „Het is heel moeilijk om de oorzaak te vinden. Iedereen doet er echt alles aan, hoewel dat misschien niet zo lijkt. De gifbeker moet bij ons nog helemaal leeg.”

Volgens Afellay valt Faber, die maandag werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Mark van Bommel, niets te verwijten. „Hij kan ook niet toveren in één dag. We moeten zaterdag nog tegen PEC Zwolle en kunnen dan in de winterstop de koppies leeg maken. Daarna beginnen we met frisse moed aan de tweede seizoenshelft.”

Faber: ’Een blamage op zijn minst’

Faber was het in hoofdlijnen eens met de analyse van Afellay. „Het was slecht, een blamage op z’n minst”, gaf hij toe. „We mogen van geluk spreken dat we in de volgende ronde zitten. Dat is het enige positieve aan deze wedstrijd, die typerend was voor de fase waarin we zitten. We scoren al wekenlang moeizaam. Dan moet je elkaar helpen, coachen en oplossingen aandragen. Maar dat vergt een andere manier van denken. Dat los je niet op in een paar dagen.”