Sport/Autosport
1240090658
Autosport

Video - Hamilton knalt vol in muur

Lewis Hamilton is zaterdagmiddag tijdens de derde vrije training van de Grote Prijs in de Formule 1 van België gecrasht.

De Britse wereldkampioen reed op Spa-Francorchamps in een bocht rechtdoor en knalde vol tegen een muur. Hamilton, leider in de strijd om het wereldkampioenschap, stapte na de crash uit en gaf aan dat met hem alles in orde was. Zijn wagen moest worden weggetakeld, waardoor de vrije training flinke tijd stil lag. De schade aan de voorkant van de bolide van Hamilton is aanzienlijk.

Nadat de boel weer was opgeruimd hadden de coureurs nog dertien minuten om hun training te voltooien. Max Verstappen klokte de vijfde tijd. De Nederlandse coureur was in zijn Red Bull ruim 1,1 seconde langzamer dan Charles Leclerc. De Monegask liet in zijn Ferrari de beste tijd noteren 1.44,206. Leclerc bleef zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel iets minder dan een halve seconde voor. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) en de Australiër Daniel Ricciardo (Renault) waren ook sneller dan Verstappen.

De Ferrari’s hadden vrijdag de eerste twee trainingen ook al beheerst met Vettel als snelste voor zijn teamgenoot in de eerste training en Leclerc net voor de Duitser bij de tweede oefensessie. Verstappen was goed voor respectievelijk de derde en de zesde tijd.